Verliefd en versieren


Contact maken Lichaamstaal Iemand aanspreken
Geef grenzen aan Eerste afspraak Handige tips

Eerste afspraak

Waar ga je heen?

De eerste telefoongesprekken gehad, klaar voor een eerste afspraak?
Denk goed na waar je afspreekt.

Ga je lekker uit eten? Bedenk dan wel dat je een paar uur aan de ander 'vastzit', ook al klikt het niet. Als je écht zeker bent van je zaak, dan is een dineetje voor twee een goed begin van een gezellige avond. Even ergens iets gaan drinken is iets ‘veiliger’. Het geeft meer vrijheid om snel uit elkaar te gaan wanneer het niet is wat je had gehoopt.

Het is sowieso een aanrader om op een plek af te spreken waar veel mensen komen. Ook is het verstandig om iemand in je omgeving in te lichten waar, wanneer en met wie je iets hebt afgesproken. Natuurlijk kun je ook bij jezelf of bij de ander thuis afspreken. Maar doe dit alleen als je veel vertrouwen hebt in je date.

Waar moet je op letten

Natuurlijk verlopen de meeste dates zoals ze moeten verlopen. Maar het kan ook anders uitpakken. Wees daarom op je hoede.

Pas op wat je mee neemt
Neem op je eerste afspraakje niet iets mee dat fikse schade oplevert als je het kwijtraakt. Dus niet meteen al je creditcards en andere bankbescheiden. Zorg natuurlijk wel voor voldoende contant geld.

Vertrouw niet iedereen
Wees op je hoede wanneer je na een aantal ontmoetingen het gevoel krijgt dat je date informatie achterhoudt.

  Dates die niet op komen dagen
Wees voorzichtig wanneer iemand zonder af te bellen niet komt opdagen bij een afspraak. Zeker wanneer dit meerdere malen gebeurt, is het zeker geen zuivere koffie. Wat weerhoudt je date ervan om vooraf even te bellen dat hij niet kon komen?

Voorzichtig met onbereikbaarheid
Wees voorzichtig met de mensen die zeer slecht bereikbaar zijn en niet terug bellen of die pas dagen later reageren. Hoe belangrijk ben jij voor deze persoon?