Handicap seks en verder


Dwarslaesie Epilepsie Reuma
Spasmen Spina bifida Visuele handicap
Huidproblemen Kinderwens Medicijnen

Medicijnen

Je kan medicijnen nodig hebben voor je gezondheid of voor je handicap. Tegelijk met de goede werking kunnen ze vervelende bijwerkingen veroorzaken. Ze kunnen invloed op je seksleven uitoefenen. Helaas is dat niet in gunstige zin.
Je kunt bijvoorbeeld geen erectie meer krijgen. Of de zin om te vrijen is minder geworden. Of je bent wel opgewonden, maar je vagina wordt niet vochtig.

Er is van een aantal medicijnen bekend welke invloed ze hebben op je seksleven.
Je hebt vaak minder zin in seks door bloeddrukverlagende middelen en pijnstillers. Of ze geven erectie problemen. Hetzelfde geldt voor medicijnen tegen angst of psychische klachten. Ook daar krijg je minder zin in seks van. En naast erectieklachten komt er ook minder sperma als je klaarkomt.

Laat je goed informeren over de bijwerkingen van de medicijnen die je slikt. Lees de bijsluiter en vraag je arts ernaar.De farmaceutische industrie houdt zich bezig met het steeds maar weer verbeteren van medicijnen. Ook wat betreft de bijwerkingen op seksualiteit. Vraag je huisarts af en toe eens of er alweer nieuwe medicijnen op de markt zijn met minder bijwerkingen.

Sommige medicijnen hebben invloed op de zwangerschap. De baby in je buik ondervindt soms schade van bepaalde middelen. Wil je zwanger worden, vraag dan de specialist of de medicijnen die jij gebruikt kwaad doen voor de baby.