Woordenlijst - T


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tampon
Een tampon kan je gebruiken als je ongesteld bent. Je kan het met of in plaats van maandverband gebruiken. Een tampon breng je in, in je vagina. Het bloed van de menstruatie wordt daarin opgenomen. Het inbrengen moet je een paar maal oefenen. Je hebt meer bewegingsvrijheid dan bij maandverband. Je kan er ook mee zwemmen.

Temperatuurmethode
Zie basaaltemperatuur

Testikels
De twee testikels of zaadballen van mannen en jongens hangen in de balzak of scrotum tussen de benen. De zaadcellen die in de testikels gevormd worden kunnen geen hoge lichaamstemperatuur verdragen. Heel strakke kleding zorgt ervoor dat de testikels te warm worden. Het kan invloed hebben op je vruchtbaarheid.

Testosteron
Dit is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Het wordt in de testikels en de bijnierschors gevormd en zorgt voor de ontwikkeling van het zaad, maar ook voor de mannelijke vorm van het lichaam en de beharing. Het heeft zelfs invloed op het gedrag van mannen. Kortom, het zorgt voor het functioneren van de mannelijke geslachtsorganen.

Tongzoenen
Als je tongzoent vrij je met je tong en je lippen met je vriend of vriendin. Het is kussen en je tong doet actief mee.

Toompje
De voorhuid zit aan de onderkant van de penis met een bandje vast. Dat wordt ook wel het toompje genoemd. Het is een heel gevoelig plekje